Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Kako do uporabe zemeljskega plina?

31. 07. 2020

V Energetiki Ljubljana d.o.o. vam bomo pomagali, da boste do zemeljskega plina prišli hitro in enostavno. Še nikoli do sedaj ni bilo možno tako ugodno priti do priključitve in do uporabe zemeljskega plina. Izkoristite te ugodnosti in znižajte stroške ogrevanja.

Gradnja plinskega priključka

Naročite se na brezplačni ogled strokovnjaka Energetike Ljubljana preko elektronske pošte na naslov info@energetika.si ali brezplačne telefonske številke 080 2882

Zakaj se pogovorite z našim strokovnjakom?

  • Predstavil vam bo možnost priključitve na plinovodno omrežje,
  • skupaj bosta določila najprimernejši potek priključka,
  • predstavil vam druge ugodnosti Energetike Ljubljana in Eko sklada1.

Ko prejmete soglasje za priključitev in sklenete pogodbo o priključitvi, se začne gradnja priključka. Stroške gradnje priključka lahko krije Energetika Ljubljana2.

Izvedba notranje plinske napeljave z montažo plinskega kotla

Ko imate zgrajen priključek, potrebujete še notranjo plinsko napeljavo s plinskim kotlom. Izvedbo zaupajte izvajalcem, ki so ustrezno usposobljeni in ustrezno registracijo za izvajanje del. Energetika Ljubljana ponuja plinske pakete za izgradnjo ali obnovo notranje plinske napeljave vključno z dobavo in montažo plinskega kotla.

Za finančno lažje izvedbo notranje plinske napeljave lahko še koristite:

Za brezplačni ogled strokovnjaka, ki vam bo predstavil najboljšo možnost o izvedbi notranje plinske napeljave s plinskim kotlom, se lahko prijavite tukaj.

Podrobnejši postopek priključitve za uporabo zemeljskega plina je naveden v sistemskih obratovalnih navodilih in tehničnih zahtevah.


1Subvencijo Eko sklada za vgradnjo plinskega kotla je možno pridobiti na območju Mestne Občine Ljubljana.
2Velja v primeru, da je lastnik priključka Energetika Ljubljana d.o.o., da je priključitev ekonomsko upravičena, da so izpolnjeni drugi pogoji iz sistemskih obratovalnih navodil, tehničnih zahtev in sklenjene pogodbe o priključitvi.




Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika.si, s pripisom: Za svetovalca