Brezpilotni zrakoplovi

Storitve, ki jih izvajamo z uporabo brezpilotnih zrakoplov ali dronov, so novost v naši ponudbi. Smo namreč imetniki licence za uporabo dronov v najzahtevnejši kategoriji, kar obsega tudi upravljanje dronov v urbanih območjih. 

Za zunanje naročnike lahko izvajamo naslednje storitve:

  • izdelava aerofotografij,
  • izvedba nadzora zunanjega ovoja objektov,
  • termografska analiza stanja objektov (energetska sanacija objektov),
  • izdelavo 3D modela objektov (objekti posebnega pomena).

Aerofotografija in termografija

Ključne prednosti uporabe brezpilotnih zrakoplovov so predvsem v možnosti zagotavljanja aerofotografskih posnetkov in izvajanja termografije. Aerofotografije so zelo natančne v vsebini posnetka in jih je zato možno takoj uporabiti za načrtovanje investicij, izdelave projektov obstoječega in tudi novega stanja. Termografija pa omogoča pregled objektov, kot so sončne elektrarne in stanje vročevodnega omrežja (mikrolokacije) v za to primernem vremenskem obdobju.


Vsestranska uporabnost izdelkov

Uporabnost izdelkov, pridobljenih s sistemom brezpilotnega zrakoplova, je zelo široka, saj omogoča korist celotni lokalni skupnosti tudi v primerih ekstremnih dogodkov, kot so požari, potresi, poplave, ipd., Stanje na terenu se lahko zelo hitro in kakovostno zajame ter na podlagi tako pridobljenih podatkov se lahko pripravijo ustrezni načrti za izvajanje potrebnih ukrepov - sanacije in dolgoročne rešitve.


Oprema

Brezpilotni zrakoplovi Energetike Ljubljana so opremljeni z aero in termovizijsko kamero. Za varnejšo uporabo nad urbanimi središči so opremljeni tudi s padalom. Zajem podatkov zagotavlja ustrezna informacijska podpora.


Vas zanima več? 

Za več informacij ali konkretno ponudbo smo na voljo na mihael.kuzmic@energetika.si


Veseli bomo vašega odziva.

Pošljite nam povpraševanje.

Pošlji povpraševanje