Vsak korak šteje
Preklopite na zeleno elektriko.

Pomen elektrike

Električna energija je najbolj vsestransko uporaben energent, ki ga ne moremo nadomestiti z nobenim drugim virom energije. Je povsod v našem življenju. Z njo osvetljujemo naše domove, kuhamo, gledamo televizijo ... Električna energija v baterijah napaja naše telefone, naprave, aparate in avtomobile. Je ena izmed največjih odkritij človeštva.

Zelena elektrika

Gre za električno energijo, ki je proizvedena iz okolju in družbi prijaznejših obnovljivih virov energije. Ker električne energije ne moremo videti, otipati ali okusiti, se zelena elektrika po uporabi ne razlikuje od ostale elektrike v omrežju. Razlikuje se edino v tem, iz katerega vira je nastala.

Akcija vključuje:

  • elektriko iz biomase s potrdilom o izvoru
  • zajamčeno ceno za 12 mesecev
  • e-račun
  • članstvo v Klubu Zvestoba ogreva

Prednosti:

  • lokalno obnovljiv vir energije
  • prijazno do okolja
  • brez dodatnih stroškov

Naloga vseh nas je, da skrbimo za to, da so negativni učinki proizvodnje in porabe električne energije čim manjši.

Z odločitvijo za zeleno elektriko pomagate ustvarjati čistejšo prihodnost.

Cenik za dobavo električne energije za gospodinjske odjemalce

Električna energijaVT (EUR/kWh)MT (EUR/kWh)ET (EUR/kWh)
Cena brez DDV0,069950,045950,05995
Cena z DDV0,085340,056060,07314

Neto cena akcije za dobavo električne energije vključuje dobavo zelene električne energije, ki je proizvedena na okolju prijaznejši način, kar se dokazuje z razveljavitvijo ustrezne količine potrdil o izvoru električne energije. Neto cena akcije za dobavo električne energije ne vključuje cene za uporabo omrežja, trošarine, prispevkov in drugih zakonsko določenih dajatev. Cenik velja od 1. 7. 2020 do 31. 12. 2020.

»Naša zelena elektrika«

V Energetiki Ljubljana zeleno električno energijo proizvajamo iz lesne biomase, ki je lokalno obnovljiv vir energije. Gozdovi so naše naravno bogastvo in z njimi biomasa kot vir energije. Z uporabo biomase izkoriščamo energijo, ki jo je narava uskladiščila v lesu. Električna energija, ki jo dobavljamo svojim odjemalcem, je v veliki večini proizvedena v soproizvodnji, kar pomeni, da je slednja proizvedena sočasno s toploto za potrebe sistema daljinskega ogrevanja. To je energetsko najbolj učinkovit način izrabe goriva.

Potrdilo o izvoru

S potrdili Agencije za energijo o razveljavitvi potrdil o izvoru električne energije zagotavljamo, da je bila vsa električna energija, ki smo jo dobavili našim gospodinjskim odjemalcem v obdobju od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2018 proizvedena iz obnovljivih virov.