Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Želite ogrevanje na plin, omrežje pa še ni zgrajeno?

02. 02. 2021

Za odjemalce, ki se želijo ogrevati z zemeljskim plinom na območjih, kjer je distribucijsko omrežje zemeljskega plina načrtovano, a še ni zgrajeno, smo pripravili rešitev. 

V obdobju do priključitve na distribucijsko omrežje lahko vgradite plinski kotel z visokim izkoristkom z začasno uporabo utekočinjenega naftnega plina, ki ga lahko z minimalnimi prilagoditvami po izgradnji plinovodnega omrežja uporabljate še naprej.

Za zamenjavo starega kotla na drugo gorivo s tovrstnim kotlom je mogoče pri nas pridobiti finančno spodbudo ali popust na paket notranje plinske napeljave.*

*Vgradnjo plinohrama in dobavo utekočinjenega naftnega plina je potrebno urediti s svojim ponudnikom. 

Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika.si, s pripisom: Za svetovalca