Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Ne nasedajte lažnim plin mojstrom

01. 03. 2022

Ponovno opažamo izrazit porast obvestil na temo lažnih serviserjev, ki se izdajajo za podizvajalce Energetike Ljubljana in ponujajo brezplačen pregled notranje plinske napeljave in/ali zamenjavo priključne cevi za štedilnike. 

Ti serviserji so izjemno vsiljivi in iznajdljivi. Odjemalce skušajo z lažnimi pristopi in podatki prepričati, da je potrebno preveriti notranjo plinsko napeljavo ali da prihaja do uhajanja plina. 

Energetika Ljubljana s »terenskimi serviserji« ali »plin-mojstri«, ki se sklicujejo, da prihajajo iz »Plinarne Ljubljana« ipd., nima sklenjenih pogodb za ugotavljanje in preprečevanje uhajanja plina ali drugih podobnih storitev odpravljanja okvar v povezavi s plinskimi napeljavami in plinskimi trošili. 

Vsem odjemalcem svetujemo posebno previdnost. Od akviziterjev vedno zahtevajte službeno identifikacijsko kartico in si zapišite njihove podatke. Strokovno osebje Energetike Ljubljana ima službeno kartico vedno s seboj. 


Kako vem, kdo je zaposlen na Energetiki Ljubljana d.o.o.?

  • ​Serviser se identificira s službeno izkaznico.
  • Zaposleni so oblečeni v delovna oblačila z oznako Energetika Ljubljana d.o.o.
  • Na ulici vidite delovna vozila z oznako "metan" in Energetika Ljubljana d.o.o.


V primeru, da se vam je zgodilo zgoraj opisano, vas prosimo, da nas o tem pisno obvestite in nam pošljete elektronsko sporočilo na elektronski naslov info@energetika.si ali pa kontaktirate naše osebje na brezplačno številko kontaktnega centra 080 2882.

Pojava in dejanja lažnih serviserjev in akviziterjev ne moremo preprečiti, lahko pa jim s previdnostjo in preverjanjem, kot je na primer zahteva, da se osebe izkažejo z ustreznimi identifikacijskimi dokumenti, preprečimo nepooblaščen vstop v domove in nepošteno ravnanje.


Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika.si, s pripisom: Za svetovalca