Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Zakaj sistemska kontrola distribucijskega sistema zemeljskega plina?

27. 05. 2021

V Energetiki Ljubljana redno izvajamo sistemsko kontrolo distribucijskega sistema. To pomeni, da izvajamo kontrolo vseh distribucijskih plinovodov in priključkov, vključno z glavnimi plinskimi zapornimi pipami. Pri redni ali načrtovani sistemske kontrole gre za ugotavljanje morebitnih netesnih mest na distribucijskem sistemu in ostalih pomanjkljivosti, kot so nedopustne pozidave plinovoda ali armatur, njihova slaba dostopnost ali posajenost rastlin. Zato je pomembno, da lastniki objektov in zemljišč pri sistemskem pregledu omrežja sodelujete in omogočite dostop zaposlenim Energetike Ljubljana d. o. o. do priključkov oz. plinskih zapornih pip. Seznam ulic, na katerih je previden pregled in način, kako to izvajamo, lahko vidite tukaj.

Ob temu izpostavljamo, da sistemski pregled lahko opravlja le operater distribucijskega sistema - ODS,  zaposlene Energetike Ljubljana pa lahko prepoznate:

  • Zaposleni se identificirajo s službeno izkaznico Energetike Ljubljana d. o. o.
  • Zaposleni so oblečeni v delovna oblačila z oznako Energetika Ljubljana d. o. o.
  • Na ulici vidite delovna vozila z oznako "metan" in Energetika Ljubljana d. o. o.

Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika.si, s pripisom: Za svetovalca