Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Ugodna cena! Pa je res?

27. 08. 2021

V zadnjem času smo priča visoki rasti cen energentov na evropskih borzah. Rast je posledica višjih cen fosilnih goriv, k temu pa so pripomogle tudi vedno višje cene emisijskih kuponov, katerega dvigu smo priča že celo letošnje leto. Zaradi mednarodnih zavez s ciljem prehoda v brezogljično družbo tudi v bodoče ni pričakovati, da bi se trenutni trend cen kaj kmalu obrnil.

Potrošniki smo postali priča vse več pavšalnim stroškom poslovanja pri vedno več storitvah. Tako ponudniki na inovativen način zakrijejo dejansko ceno storitve, saj se kupcu predstavi nižja cena, kot pa je to potem v resnici končni strošek same storitve.

V Energetiki Ljubljana pavšalnih mesečnih stroškov ali drugih dodatnih stroškov odjemalcem ne zaračunavamo.

Čeprav se za odjemalca, ki primerja ponudbe različnih dobaviteljev, na prvi pogled zdi, da je cena določenega ponudnika nižja, je bistveno, da ob primerjavi ponudb preveri še dodatne mesečne pavšalne ali druge stroške, saj se kaj hitro lahko zgodi, da bo plačeval višji končni znesek storitve, na letnem nivoju tudi do višine mesečnega stroška za energent ali več. Najlažje naredi primerjavo tako, da iz svojega zadnjega računa prepiše podatke v kalkulator in prejme informacijo, kolikšen znesek računa bi z enakimi parametri znašal pri Energetiki Ljubljana.  

Aktualne akcijske in redne cenike lahko vedno preverijo na naši spletni strani. S članstvom v Klubu Zvestoba ogreva pa si lahko zagotovijo še nižje cene energentov in druge mesečne klubske ugodnosti.

Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika.si, s pripisom: Za svetovalca