Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Zelena prihodnost tudi v Grosuplju

03. 11. 2021

Energetika Ljubljana je novembra letos realizirala svoja petnajstletna prizadevanja za širitev distribucijskega omrežja zemeljskega plina na geografsko območje občine Grosuplje.

Prebivalci Grosuplja, ki so do zdaj uporabljali utekočinjen zemeljski plin (UZP), se lahko oskrbujejo z zemeljskim plinom iz distribucijskega območja Energetike Ljubljana.

Energetika Ljubljana nudi celovito oskrbo, tudi ko je priključek že zgrajen, saj je potrebna še izvedba notranje plinske napeljave s plinskim kotlom. Odjemalcem ponujamo plinske pakete za izgradnjo ali obnovo notranje plinske napeljave, vključno z dobavo in montažo plinskega kotla. Odjemalcem so na voljo tudi nepovratne finančne spodbude in finančni najem. 

Odjemalcem je na voljo tudi storitev Enakomerni mesečni obrok, e-račun ali združen račun, kjer sta na enem računu združena stroška za zemeljski plin in električno energijo, če je dobavitelj obeh energentov Energetika Ljubljana.


Zakaj pa izbrati zemeljski plin?


Zemeljski plin:

  • je vsestransko uporaben za: kuhanje - nanj prisegajo najboljši kuharski mojstri, ogrevanje ali hlajenje prostorov, pripravo tople sanitarne vode ali pogon avtomobilov,
  • je varen,
  • je prijazen do okolja,
  • ne potrebuje dodatnega prostora za skladiščenje.

Zemeljski plin je najčistejše fosilno gorivo z visoko energetsko vrednostjo in je primeren za uporabo na območjih, kjer je lahko kakovost zraka problematična, zato Energetika Ljubljana pomembno prispeva k večji kakovosti zraka.

Čista energija za zeleno prihodnost - to je vizija Energetike Ljubljana, ki jo želi širiti tudi v občini Grosuplje.

Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika.si, s pripisom: Za svetovalca