Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Zakaj moram za toploto iz sistema daljinskega ogrevanja plačevati tudi poleti?

12. 07. 2018

Toploto iz sistema daljinskega ogrevanja uporabljamo za potrebe ogrevanja/hlajenja prostorov in/ali pripravo sanitarne tople vode. Podobno kot pri elektriki in plinu tudi v tem primeru del stroška predstavlja nadomestilo za vzdrževanje in stalno pripravljenost prenosnega sistema. Slednji predstavlja fiksni del računa, dobavljena energija pa variabilnega. V vseh omenjenih primerih povsod po svetu plačujemo fiksni del ne glede na porabo energije. O fiksnem delu računa pa podrobneje pišemo v prispevku Kje na računu se mi pozna, da varčujem?

Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika.si, s pripisom: Za svetovalca