Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Kaj se bo zgodilo s toploto v mojem domu, če bo prišlo do ekstremnega mraza?

20. 04. 2017

Daljinsko ogrevanje je praktično edino, ki zagotavlja toploto doma ne glede na zunanje okoliščine. Če imate prešibko plinsko peč ali zgolj toplotno črpalko, vas lahko ekstremne temperature presenetijo. Zanesljivost oskrbe se je še posebej izkazala letošnjo zimo v mesecu januarju, ki je bil najhladnejši mesec v zadnjih 30-ih letih. Medtem, ko so se ponekod soočali s težavami pri zagotavljanju oskrbe s toploto, je celoten sistem daljinskega ogrevanja prav vsem uporabnikom zagotavljal vso zahtevano oskrbo s toploto. Brez težav je letošnjo zimo dobavil rekordno količino toplote.

Poleg tega pa je sistem daljinskega ogrevanja zagotovo najudobnejši sistem tako z vidika vloženega časa in potrebnega prostora kot tudi in predvsem z vidika enostavnosti uporabe. Ne potrebujete nobene peči, nobenega vzdrževanja, nobenih popravil, samo radiatorje in ventile, ki jih odpirate in zapirate.

Poleg zanesljivosti in udobja, ki ga sistem omogoča pa je nujno potrebno omeniti tudi dejstvo, da je cena toplote iz sistema daljinskega ogrevanja v Ljubljani nižja v primerjavi z večino sistemov daljinskega ogrevanja v Sloveniji in konkurenčna ostalim načinom ogrevanja. Za konec pa še to, da biti uporabnik toplote iz tega sistema ni le udobno, ugodno ter energetsko učinkovito pač pa tudi okoljsko odgovorno, saj sistem daljinskega ogrevanja predstavlja okoljsko najsprejemljivejšo obliko energetske oskrbe za urbano okolje.

Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika.si, s pripisom: Za svetovalca