Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Kateri ogrevalni sistem naj izberem?

30. 10. 2017

Pred sto leti je bilo preprosto: ogrevali smo se na premog ali drva, ki smo jih vrgli v peč, ta pa je nato na preprost način ogrela naš prostor in vodo. Danes je izbira energentov in ogrevalnih sistemov veliko večja. Odločanje o pravem načinu ogrevanja je zato bistveno zahtevnejše, kot je bilo.

Kateri ogrevalni sistem torej izbrati? Preprost odgovor bi bil – tistega, ki je najbolj gospodaren. Toda sistem, ki je najbolj gospodaren v enem gospodinjstvu, ni nujno tudi v drugem. S celovitim pregledom različnih ogrevalnih sistemov, energentov in njihovih bistvenih prednosti dobimo objektivno sliko.

Ključna pri izbiri ogrevalnega sistema je najpogosteje še vedno cena, ki pa nikakor ne sme biti edino merilo. Ogrevalni sistem mora biti prilagojen načinu življenja posameznika in ne sme čezmerno obremenjevati okolja. Poleg treh ključnih dejavnikov pri izbiri – cene, okolja in udobja pa je potrebno razmisliti še o nekaterih drugih dejavnikih, ki ravno tako vplivajo na izbiro. Dejavnike, ki jih je potrebno upoštevati pri izbiri ogrevalnega sistema združuje in prikazuje spodnja slika. 




Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika.si, s pripisom: Za svetovalca