Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Pridobite Eko skladovo nepovratno finančno spodbudo

06. 08. 2018

Če se odločate za vgradnjo plinskega kotla oz. za obnovo kotla, boste v tem članku našli nekaj pomembnih podatkov, ki vam utegnejo pomagati pri odločitvi. 

Do Eko sklad nepovratne finančne spodbude so upravičene fizične osebe in gospodinjstva, pravne osebe pa ne.

Kdo je lahko investitor in s tem upravičen do spodbude?

  • lastnik ali solastnik nepremičnine,
  • imetnik stavbne pravice,
  • družinski član lastnika ali
  • najemnik nepremičnine. 

V katerih mestnih občinah ste upravičeni do spodbude?

Nepovratno finančno spodbudo lahko uveljavijo prebivalci občin Kranj, Ljubljana, Maribor, Novo mesto in nekaterih drugih.

Višina spodbude: do 50 % upravičenih stroškov investicije oz. vse do 2.000 EUR.

Izvedba investicije lahko poteka v lastni režiji ali preko Energetike Ljubljana. Lažja pot je druga, saj je tako poskrbljeno za vso dokumentacijo in za vse postopke, ki jih je potrebno opraviti za prvi priklop na omrežje zemeljskega plina.

Glavni pogoj za kandidiranje za nepovratno finančno spodbudo je pravočasno oddana popolna vloga, kajti sredstva so omejena.

Prav tako mora plinski kondenzacijski kotel izpolnjevati tehnične zahteve predpisov za okoljsko primeren proizvod in mora biti v energijskem razredu A+.

Več o Eko sklad nepovratni finančni spodbudi preberite na https://bit.ly/2Oh1dk1, ali obiščite spletno stran Energetike Ljubljana https://bit.ly/2JtWJZr.

Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika.si, s pripisom: Za svetovalca