Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Cene elektrike še naprej rastejo

17. 09. 2018

V letošnjem letu smo priča višanju cen elektrike in drugih energentov na evropskih borzah.
Glavni razlogi za povišanje cene elektrike so razmere v gospodarstvu, poraba energentov, kot so nafta, plin in premog, posledično tudi relativno sušno poletje. Prav tako na rast cene občutno vplivajo tudi vse višje cene emisijskih kuponov, ki jih elektrarne plačujejo zaradi izpustov ogljikovega dioksida, ter višanje davkov in drugih prispevkov.
Cena elektrike za dobavo v letu 2019 se je v zadnjem letu zvišala za več kot 40 %.
V Evropi so se zvišali še nekateri stroški: stanovanjski stroški, voda, gostinske in hotelske storitve, precej so se podražile hrana in brezalkoholne pijače in tudi zdravstvene storitve.
V Sloveniji je veliko dobaviteljev že zvišalo cene električne energije, medtem ko Energetika Ljubljana tega zaenkrat ne načrtuje. Nasprotno, v svojo redno ponudbo smo za enako ceno električne energije vključili zeleno energijo iz lesne biomase, ki jo vsi naši odjemalci dobijo brez doplačila. Našo ponudbo in cene lahko preverite na:  https://bit.ly/2LDOR3O. Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika-lj.si, s pripisom: Za svetovalca