Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Poznate sistem ogrevanja z zemeljskim plinom?

27. 12. 2018

Tovrstno ogrevanje predstavlja enega najbolj gospodarnih načinov ogrevanja, saj je vsestransko uporaben za ogrevanje ali hlajenje, kuhanje, pogon avtomobilov in za sanitarno toplo vodo.
Je najčistejše fosilno gorivo in ne povzroča emisij trdih delcev, prav tako ne zavzema prostora za skladiščenje.
Glavne prednosti so preprosta priključitev plinske peči na sistem ogrevanja, sistem je varen za uporabo, njegovo vzdrževanje je preprosto, primeren pa je za starejše hiše in novogradnje.
Distribucijsko omrežje Energetike Ljubljana meri več kot 1.000 kilometrov od Ljubljane in območjih sosednjih občin Medvode, Brezovica, Dobrova-Polhov Gradec, Ig, Dol pri Ljubljani, Škofljica, Log-Dragomer in Grosuplje.
Ogrevanje z zemeljskim plinom je pravi kompromis med udobjem, ceno in okoljskim vplivom. Več o zemeljskem plinu pa preberite na https://bit.ly/2pcmFi3.




Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika.si, s pripisom: Za svetovalca