Naš Svetovalec združuje odgovore na pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov, ki so povezana z izbiro in izkoriščanjem različnih virov energije ter učinkovito rabo energije v vsakdanjem življenju.

Ozaveščeni uporabniki energije pomembno prispevamo k energetsko in okoljsko učinkoviti rabi energije ter s tem k višji kakovosti našega bivanja.

Zunaj je toplo, radiatorji pa topli - zakaj?

25. 04. 2019


Ogrevalna sezona se končuje in ustrezno je treba poskrbeti tudi za toplotne postaje, ki so vezni člen med vročevodnim omrežjem in grelnimi telesi v vašem stanovanju.


Toplotno postajo je treba ob koncu ogrevalne sezone izključiti

V primeru, da se toplotne postaje ne izključi, se ta lahko zažene ob vsakem padcu temperatur, tudi na primer v bolj hladni poletni noči. Mlačne radiatorje je težko opaziti, zagotovo pa vas bo na vključeno toplotno postajo opozoril znesek na računu.


Vzdrževanje je ključno za nižji strošek ogrevanja

Toplotne postaje so členi v verigi in če vsi členi delujejo brezhibno, je je obratovanje vročevodnega omrežja optimalno. Če posamezne toplotne postaje niso vzdrževane, delujejo manj učinkovito in s tem povečujejo porabo energentov ter električne energije za črpanje vroče vode, kar zvišuje stroške ogrevanja vsem odjemalcem. Redno vzdrževanje pomeni dolgoročni prihranek in zaradi manjše porabe energentov posledično tudi čistejše okolje.


Ne pozabite na vodo!

Živimo v okolju, kjer je dostop do kakovostne in čiste vode skoraj samoumeven. Pa je vaša ogrevana voda v stanovanjski stavbi res kakovostna? V primeru, da tudi za ogrevanje tople vode uporabljate toplotno črpalko, je nujno potrebno, da vzdrževalec toplotne postaje vodo redno kontrolira v laboratoriju in zagotovi njeno kakovost, ki je skladna s predpisi Nacionalnega inštituta za javno zdravje.


Vzdrževanje toplotnih postaj pri Energetiki Ljubljana

Na temeljih več kot 50-letne tradicije pri oskrbi Ljubljane s toploto imajo naši strokovnjaki bogato znanje, s katerim bodo poskrbeli za brezhibno delovanje vaše toplotne postaje.

Storitev obsega tudi:

  • vklop in izklop toplotne postaje po naročilu odjemalca,
  • preizkušanje brezhibnega delovanja,
  • kontrola kakovosti vode,
  • 24-urna dežurna služba (nujna intervencija je vključena v strošek vzdrževanja) in
  • hitra odprava napak ter zagotovitev potrebnih nadomestnih delov.


Vas zanima vzdrževanje toplotne postaje pri nas? 

Pokličite 080 2882 ali nam pošljite sporočilo na info@energetika.si. Pripravili vam bomo ponudbo, prilagojeno vaši stavbi.



Hvala, ker nas berete, všečkate in delite. Vaša mnenja, predloge ter vprašanja nam lahko posredujete na info@energetika.si, s pripisom: Za svetovalca